martes, 13 de mayo de 2014

Peloponeso

El teatre d'Epidaure: és un teatre antic de Argòlida, edificat al segle V a. C. per acollir les Asclepeia, concurs en honor del déu metge Asclepi. És el model de nombrosos teatres griegos.El edifici va poder contenir després de la construcció d'un terraplè i de grades suplementàries, 14000 espectadors. Es compon d'una orchestra (l'escena) circular de terra batuda de gairebé 20 m de diàmetre, envoltada per una graderia ultrasemicircular, dividit en dos nivells per un passadís, el diazoma. El nivell inferior compta amb 32 files de grades, dividides en 12 kerkidès per 11 escales. El nivell superior compta amb 20 files de grades i 22 kerkidès. L'edifici de l'escena és de pedra i està dotat d'un pis, amb dues sortides laterals proveïdes de portes. . L'acústica del teatre és excepcional, permet als últims espectadors de dalt de les grades sentir i distingir els actors parlant en veu baixa.







Micenes: és un jaciment arqueològic situat a la península del Peloponès. És una gran fortalesa militar que dominava gran part del sud de Grècia i un dels majors centres de la civilització aquea, es va utilitzar el nom de Micenes per nomenar el període d'història grega comprès entre el 1600 i el 1100 a. C. que s'anomena històricament micènic en reconeixement a la posició de lideratge de Micenas. El jaciment arqueològic, està situat a 90 km al sud-oest d'Atenes, al nord-est de la península del Peloponès i entre els seus restes més visibles s'expliquen els murs ciclopis de les ruïnes de la fortalesa i les construccions funeràries com l'anomenat Tresor d'Atreo.






El Temple de Zeus Olímpic a Olímpia: construït entre 470 i 456 a. C., va ser el model dels temples clàssics grecs d'ordre dòric. El temple es va alçar sobre el santuari més famós de tota Grècia, que havia estat dedicat a les deïtats panhelénicas locals i probablement s'havia establert cap a fins del període micènic. El Altis, annex amb suarboleda sagrada, els altars a l'aire lliure i el túmul de Pèlops, daten dels segles X i IX a. C., quan el culte a Zeus es va unir al ja establert culte a Hera.


No hay comentarios:

Publicar un comentario